Kouření elektronické cigarety: Co byste měli vědět?

Kuřáci jistě moc dobře vědí, že elektronické cigarety jsou menší zařízení, která představují trend současné doby v oblasti kouření. Tento způsob kouření funguje na principu inhalace, tedy vdechování páry, která obsahuje nikotin. Ačkoliv se elektronické cigarety rozmohly na celosvětovém trhu již před několika lety, stále je o ně velký zájem a to z mnoha důvodů, které zjistíte níže. Proto čtěte a zjistěte více o této ekonomičtější i zdravější formě kouření.

Počátky e-kouření

Když se zaměříme na historii elektronických cigaret, zjistíme, že první zmínky pochází již z dvacátých let 20. Století, kdy byl vytvořen vapovizér, který fungoval na podobném principu jako dnešní elektronické cigarety.  Další netabáková cigareta byla vytvořena následně v 60. letech téhož století. Žádná z nich však nebyla ještě tak dokonalá, jako ta současná.

Hlavní části elektronické cigarety

Elektronická cigareta je tvořena hlavními částmi, kterými jsou baterie, žhavící části nabíječky a v neposlední řadě náplně, které se z velké části podílejí na tom, jak si tento typ kouření vlastně oblíbíte.

  • Baterie: slabý kuřák vystačí s baterií o 650 mAh, středně slabý cca 1500 mAh, středně silný kuřák 2000 mAh a silný kuřák by měl mít baterii minimálně o 3000 mAh.
  • Žhavící části: u starších typů cigaret se setkáte s atomizérem, modernější mají již clearomizéry

Jak vybrat správnou e-cigaretu?

Výše jsme si již uvedli, co to elektronické cigarety jsou, sdělili jsme si jejich základní části a z toho budeme také vycházet. Začneme tedy výběrem vhodné baterie. Výše jsme napsali různé kapacity baterií. Podle toho, jak silný kuřák jste, si zvolíte baterii. Slabým kuřákům stačí baterie o 650 mAh, pokud běžně vykouříte krabičku cigaret denně, sáhněte po baterii s největší možnou výdrží. Abyste pak nebyli překvapení tím, že se Vám třeba uprostřed dne vybije. Dále můžete vybírat z mnoha designových a barevných provedení. Přední výrobci se předhánějí, aby na svou stranu získali co největší část zákazníků. Vybírat můžete ze značek jako Joyetech, Eleaf, Smok, Wismec, aSpire a mnoha dalších.

Co jsou to gripy?

Pro mnohé představují velkou neznámou takzvané gripy. Jedná se o elektronické cigarety, které nemají klasickou baterii. Jsou typické silnější konstrukcí, ale hlavně velkokapacitní baterií, která umožňuje kuřákům vychutnávat kouření po mnohem delší dobu. I gripy mají své velké zastoupení na trhu pro kuřáky, jejich oblíbenost se stále zvyšuje. Mezi přední gripy patří například gripy značek Joyetech, Eleaf, Vaporesso, GeekVape a další.

Výběr náplně do elektronické cigarety

Abyste si mohli užít kouření elektronické cigarety na maximum, musíte si vybrat takovou náplň, která Vám maximálně zachutná. Začneme tedy zvolením správné příchutě. Díky tomu, že je e-kouření tak oblíbené, nabídka náplní je opravdu obsáhlá. Vybírat tedy můžete z klasických tabákových náplní, které se snaží maximálně napodobit chuť klasických cigaret. K těmto příchutím se přiklánějí hlavně silní kuřáci. Obrovský výběr je nejrůznějších ovocných a sladkých příchutí. Máte rádi Coca-colu, cukrovou vatu nebo snad kávu? I takové příchutě na Vás na trhu čekají. Ani v tomto případě se meze nekladou experimentování. Když žádná příchuť nebude splňovat Vaše představy, můžete si namíchat svoji vlastní z několika různých příchutí. K maximální spokojenosti je velmi důležitá intenzita nikotinu. Můžete vybírat náplně, které jsou zcela bez nikotinu. Záleží jen na Vás, ale buď zprvu velmi pozorní. Na vhodně zvolené náplni velmi záleží.

Proč kouřit e-cigarety?

V úvodu jsme si Vás dovolili navnadit na mnoho výhod, které sebou elektronické cigarety přinášejí. Tak sem s nimi.

  • Méně škodlivá forma kouření
  • Přijatelnější pro okolí, které není e-cigaretami obtěžováno
  • Ekonomicky nenáročná forma
  • Plnohodnotná náhrada klasických cigaret
  • Perfektní prostředek pro regulaci kouření a odvykání
Používáme ověření věku Adulto