Elektronické cigarety od A do Z

Kouření představuje činnost, na které je závislá velká část naší populace. Tak jako ve všech činnostech se můžeme potýkat i u kouření nejrůznějších vychytávek a novinek. A jednu takovou novinku přináší i elektronické cigarety. Snad každý z nás a hlavně teda kuřák zaslechl o novém trendu v oblasti kouření. Pojďme se tedy společně podívat na to, co takové kouření obnáší.

Co to je?

Ti, kteří ještě nejsou tolik zasvěceni, jistě řeší otázky, co to vlastně ty elektronické cigarety jsou. Jedná se tedy o menší zařízení, které je plněno náplněmi do elektronických cigaret, a zajišťuje kuřákům jedinečnou možnost kouření, kdykoliv budou chtít. Jejich vznik je datován v roce 2006 a to v Číně.

V nejrůznějších diskuzích se můžeme setkat s názory na tento druh kouření. Jak to je tedy se škodlivostí elektronických cigaret. Studie hovoří jasně. Z dlouhodobého hlediska je riziko rakoviny podstatně nižší u elektronických cigaret než u cigaret klasických. Můžeme sledovat neustále přibývající studie, které řeší jedno a to samé a tím jsou účinky elektronického kouření v porovnání s tím klasickým.

Součást e-cigaret

Ať se nakonec rozhodnete pro jakoukoliv značku e-cigaret, každá se bude skládat ze čtyř základních částí, kterými je žhavící část, baterie, potřebné náplně a neobešlo by se to ani bez nabíječky a případného dalšího příslušenství. Podle toho, jak silný kuřák jste, byste měli volit kapacitu baterie.

Na trhu se setkáme s těmi nejméně výkonnými, které se pohybují okolo 650 mAh až po opravdu výkonné, které mají 3000mAh, ale i samozřejmě více.  Pokud jste zvyklí vykouřit klasicky deset až dvacet cigaret za den, tak byste si měli pořídit elektronickou cigaretu, která má kapacitu přibližně 2000 mAh. Pro někoho bude možná velkým překvapením i to, že na žhavící části záleží. Ale však právě ona zajišťuje to, že si můžete užít jedinečnost e-kouření. A jejich výběr je podstatně jednoduší. Když jste zvyklí kouř vtahovat nejdříve do pusy a pak pouštíte do plic, bude pro vás ideální žhavení o 1Ω popřípadě i vyšší. Pokud však kouř vpouštíte rovnou do plic, vhodné bude žhavení o 0,5Ω, ale klidně i nižší.

Výhody

Elektronické cigarety obletěly celý svět a staly se tak oblíbenými pro několik hlavních výhod. A které to jsou?

  • Méně finančně nákladné
  • Méně škodlivé
  • Kouř nezapáchá
  • Nejsou obtěžující pro okolí
  • Skvělý prostředek pro odvykání
  • Plnohodnotná náhrada klasických cigaret

Výběr náplní

Abyste si však mohli kouření užít na maximum, nepůjde to bez vhodně zvolených náplní do elektronických cigaret. Tento výběr je ovlivněn několika koeficienty, mezi které patří jak samotná příchuť náplně, tak i její složení a obsah nikotinu. Záleží i na značce, protože stejná příchuť se stejným složením nebude chutnat vždy stejně od různých značek. Na trhu se však pohybují prověřené značky, mezi které patří například Liqua, Dekang a další. Proto se nemusíte bát, že si vy nevyberete tu pravou. Nabídka je skutečně bohatá a můžete vybírat od klasických tabákových příchutí, až po nejrůznější ovocné a sladké. Je libo třeba příchuť Coca-coly? Není problém, v dnešní době můžete mít snad cokoliv, takže i náplň do elektronické cigarety s příchutí Coca-coly.

Jakou cigaretu vybrat, když jste úplný začátečník? Náš TIP:

Pokud si nevíte rady s výběrem vhodné cigarety a v obsáhlé nabídce se ztrácíme, dovolíme si doporučit elektronickou cigaretu značky Joyetech druh AIO. Jedná se o jeden z nejoblíbenějších modelů elektronických cigaret, který vám nabídce baterii s kapacitou 1500 mAh a velmi snadnou obsluhou. K této cigaretě si zvolně například náplň Liqua o nižším obsahu. Liqua vám nabídne jedinečnou nabídku náplní, které zkrátka chutnají. Disponuje obrovským výběrem, ve kterém si na své přijde každý. 

 

Používáme ověření věku Adulto