Jaké jsou zdravotní rozdíly mezi elektronickou cigaretou a klasickými tabákovými výrobky?

Během nabízení našeho sortimentu se můžeme dlouhodobě potkávat s otázkami, které se nám neustále opakovaně vrací. Dost velké množství z nich se přitom nevěnuje ničemu menšímu, než je zdravotní aspekt, který do kouření přináší elektronické cigarety. Proto jsme se rozhodli, že vám v rámci kratšího přehledného článku vysvětlíme, jaký je ten velký rozdíl mezi elektronickou a klasickou cigaretou. A především jak se tento rozdíl odráží na zdraví jejich uživatelů.

Základní rozdíl ve funkci tabákové a elektronické cigarety

Zásadním rozdílem je už jenom to, že tady samotný tabák rozhodně nenajdete. Princip pálení jakéhokoliv pevného materiálu pomocí žáru je u elektronické cigarety kompletně vynechaný. Zcela naopak se tady jedná o mnohem citlivější způsob kouření, protože všechno, co dýcháte uvolňuje emulze, která je založená na vodní bázi. 

Tu elektronické cigarety odpařují za pomoci topného tělíska, které je poháněné dobíjecí baterií. Proto rozhodně nečekejte, že by vás zde potkal jen jediný gram tabáku, ačkoliv vám celá řada náplní umožňuje si užívat jeho vůni a chuť i při kouření elektronické cigarety

V čem je ale ten velký zdravotní rozdíl?

Ten rozdíl spočívá právě v tom, že tady není žádné pálení pevných látek. Během pálení víceméně kterékoliv pevné látky je totiž běžné, že se tvoří takzvané vedlejší produkty pálení. Ve svém principu se jedná o výsledek tepelné chemické reakce při pálení materiálu. U kouření tak těchto těžkých vedlejších prvků vzniká opravdu velké množství. A mezi nimi je jeden opravdu extrémně nepříjemný, dehet. Dehet je těžký tmavý prvek, který se usazuje a jde jen obtížně dolů i z odolných materiálů. V porézních materiálech jako je kůže, vlasy a vousy, nebo dokonce plíce a dutina ústní, tak zůstává alespoň jeho část víceméně na vždy.



Používáme ověření věku Adulto