Nevyznáte se mezi pojmy kolem elektronických cigaret? Pomůže tento krátký slovník!

Elektronické cigarety si díky vysoké popularitě získali spoustu fanoušků a s tím se pochopitelně i výrazně navýšilo množství společností, které je vyrábějí. Dnes už opravdu široký svět elektronických cigaret nabízí velkou škálu možností. Pro některé ale může být dost složité vyznat se ve všech pojmech. Proto si dnes ty nejzásadnější pojmy představíme.

Gripy jako základ cigarety

Gripy jsou specifickou záležitostí, kterou známe i z celé řady jiných věcí nežli přímo z elektronických cigaret. Jako gripy se většinou označují ta místa, kde se daný nástroj nebo předmět standardně drží. I v případě elektronické cigarety tak jde o tělo, bez kterého by elektrická cigareta nemohla fungovat. V některých případech se tak označují samotné cigarety, ale v jiných případech jsou o gripy, do kterých se vsazuje.

Jednorázové elektronické cigarety vs. standardní

Na pohled mezi nimi moc rozdílů nenajdeme. Jejich funkce je ale extrémně odlišná. Jednorázové elektronické cigarety mají specifikum v tom, že mají jednorázovou náplň i baterii. Proto po vyčerpání jejich kapacity už nejsou k ničemu. Zcela naopak standardní elektronické cigarety lze doplňovat o náplně, díky čemuž vydrží opravdu dlouhou dobu. Mimo toho je možnost standardního nabíjení baterie přes USB a baterii lze kvůli opotřebování také vyměnit.

Náplně, báze a příchutě

Ve všech případech se jedná o to, co elektronické cigarety používají k tvorbě aerosolu jako takového. Specifikace ale nestávají čistě v tom ohledu, že většinou panuje rozdílné složení. Náplně jsou většinou velice komplexní a vše už mají. Příchutě jsou oproti tomu opravdu ochucovadlem pro konkrétní náplň, což umožňuje i mixovat příchutě. U bází se potom počítá jako u základu pro elektronickou cigaretu, který obsahuje hlavně funkční látky a nikotin.



Používáme ověření věku Adulto