Nejčastější dotazy uživatelů elektronických cigaret

Přinášíme výčet nejzajímavějších otázek a odpovědí týkajících se elektronického kouření.

Z elektronické cigarety mi vytéká náplň, co s tím?

Vytékání náplně je ve většině případů způsobeno rychlým nebo prudkým potahování z elektronické cigarety několikrát za sebou. Tím se zahltí atomizér, který není schopen vstřebat tolik e-liquidu a následně dochází k vytečení. Chcete-li se tomu vyvarovat, potahujte za delší bodu a jemněji.

Obr.: Elektronická cigareta Wismec MOTIVE

Jak dlouho vydrží atomizér?

Životnost atomizéru může s největší míry ovlivnit přímo kuřák (intenzitou a stylem kouření), používaným e-liquidem (sladší příchutě zanáší atomizér více) a způsobem čistění. Není obvyklé, že našim zákazníkům atomizéry vydrží i tři měsíce.

Jak vyčistím atomizér?

V prvním kroku je třeba odšroubovat atomizér od baterie a vysunout cartridge. Následně se atomizér propláchne vlažnou vodou, od zbytku vody se profoukne a kápnou se cca 3 - 4 kapky e-liquidu přímo na hrot atomizéru.

Jak naplnit elektronickou cigaretu se dozvíte v tomto článku.

Z elektronické cigarety cítím štiplavou pachuť, co s tím?

Nejčastějším důvodem nepříjemné chuti elektronické cigarety je málo náplně nebo špatně smontovaná elektronická cigareta. Doporučujeme zkontrolovat hladinu e-liquidu a celou elektronickou cigaretu rozebrat a znovu složit. Pomoci mohou také 4 kapky e-liquidu přímo na hrot atomizéru.

Jaký e-liquid vybrat pro začátečníka?

Normálnímu kuřákovi, který vykouří denně asi 20 klasických cigaret, doporučujeme e-liquid s 18mg. V případě, že by vás škrábalo v krku, doporučujeme snížit obsah nikotinu.

Obr.: Liquid LIQUA Elements American Blends

Jaké je složení e-liquidů ?

E-liquidy jsou nejčastěji složeny z následujících látek: propylenglykol, glycerol, voda, aromatické látky, potravinářské barviva a nikotin.

Je pravda, že e-liquid je více škodlivý než klasická cigareta?

Není tomu tak, e-liquidy prochází přísnými laboratorními texty a mají příslušné cestifikáty garantující kvalitu výrobku. Při kouření elektronické cigarety vdechujete, na rozdíl od klasické, pouze nikotin bez nebezpečného dehtu a dalších škodlivých látek. V nikotinu nejsou obsaženy karcinogenní látky a karcinogenní sloučeniny.

Do kdy mám e-liquid spotřebovat a jak jej skladovat?

E-liquidy mají klasickou spotřební lhůta 24 měsíců od vyrobení. Ke skladování se chodí suché a chladné místnosti bez slunečního záření. Pozor – při vysokých teplotách hrozí ztráta chuti a může docházet k samovolnému odpařování.

 

Máte dotaz? Napište nám na naši Facebook stránku rádi vám jej zodpovíme.

Používáme ověření věku Adulto