Kolik ušetříte s elektronickou cigaretou?

Mezi největší argument společně s šetrností vůči vašemu zdraví patří úspora nákladů za kouření. Každoroční zdražování spotřební daně znamená pro kuřáky stále rostoucí náklady, které se pro mnoho obyvatel stává neúnosnými.
Výše úspor závisí na intenzitě kouření, vybranému typu přístroje elektronické cigarety a náplním.


Bylo prokázání, že kouřením elektronické cigarety se v průměru ušetří až 75% prostředků oproti klasickým cigaretám.

PRO ZAJÍMAVOST JSME PŘIPRAVILI VZOROVOU KALKULACI ÚSPOR

Průměrný český kuřák vykouří denně 14 Ks cigaret, průměrná cena cigaret je v současnosti cca 80 Kč, měsíční útrata je 1 680 Kč, za půl roku 10 880 a roční 20 160 Kč. Za tuto cenu lze zakoupit leteckou dovolenou pro dva u moře.

Uživatel elektronické cigarety musí do počátečních nákladů započítat cenu přístroje - elektronické cigarety, příslušenství a náplně do cigaret tzv. e-liquidy. Spotřeba e-liquidů pro průměrného kuřáka odpovídá: 30 ml na 1 měsíc, což odpovídá 159 Kč, za půl roku 954 a za rok 1908 Kč. Přístroj elektronické cigarety (jednorázová investice) - 550 Kč, 1ks náhradní baterie 300,- Kč

Náklady za měsíc u elektronické cigarety činí 709 Kč, náklady za rok 2758 Kč.

Porovnáme-li tedy náklady za rok u klasického kuřáka a kuřáka elektronické cigarety, zjistíme, že kouření e-cigaret je nesrovnatelně levnější. Nevěříte, vyzkoušejte i vy e-kouření a ušetřete!

Používáme ověření věku Adulto