Kouření zdravě či zdravěji?

O škodlivosti kouření se toho již napsalo opravdu hodně. Málokdo si dnes dovolí říct či publikovat informace, že kouření je zdraví bezškodné. Přesto existují metody a pomůcky, jež je možné považovat za zdravější. Pojďme si je blíže představit. 


I klasické cigarety je možné používat zdravěji. Pokud nebudete cigarety inhalovat přímo do plic, snižujete riziko rakoviny tohoto orgánu. Nevyhnete se však ohrožení hrtanu, dutiny ústní a dalších orgánů. Se zdravějším kouřením souvisí i kvalita a množství vykouřených cigaret. Nezáleží na tom, zda kouříte lehké verze cigaret, kuřák při použití „lightek“ povědomě tahá do plic větší množství nikotinu. Z toho plyne, že deklarovaný zdravější účinek kouření je minimální. Pokud chcete kouřit zdravěji, měli byste se vyhnout úplnému vykouření cigarety směrem k nedopalku. 


Máte-li zájem s kouřením přestat úplně, existuje několik pomůcek. Mezi nejznámější patří nikotinové žvýkačky a náplasti, dostatek vitaminů B a C pro psychickou vyrovnanost a rychlejší odbourávání škodlivých látek. V některých případech dosahuje dobrých výsledků hypnóza a sportování. Moderním způsobem v boji proti závislosti je takzvaná elektronická cigareta. Bližší informace o e-cigaretě naleznete v internetovém obchodě.

Obr.: Elektronická cigareta Jyoetech CuAIO D22

Používáme ověření věku Adulto