Na co si dát pozor při výběru elektronické cigarety

V dnešním článku jsme si pro vás připravili 5 bodů, které vám pomohou se nenapálit při výběru elektronické cigarety.

1) NEZNÁMÉ ZNAČKY NEORIGINÁLNÍCH VÝROBCŮ

Na trh se dostávají nové a nové elektronické cigarety. Řada prodejců dováží necertifikované výrobky, které nejsou určeny pro český trh. Jejich kvalita se velmi liší. Proto doporučujeme vybírat jen z nabídky osvědčených e-shopů s tradicí prodeje e-cigaret, který vám zaručí, že prodaný výrobek bude plně funkční a nebudou dělat problémy při reklamaci. Dobrý prodejce vám vždy zodpoví všechny otázky a poradí!

Dalším rizikem nákupu neznačkových elektronických cigaret je hrozba, že za několik měsíců pro ně neseženete náhradní díly. Každý správný prodejce je schopen a ochoten vám vždy zařídit vše potřebné pro opravu. Nenabízí pouze elektronické cigarety, na kterých má největší marží, ale i bohaté příslušenství.

2) RŮZNÉ OZNAČENÍ VÝROBKŮ

Někteří prodejci se nedrží typizovaného značení prodávaných výrobků. Může se tak snadno stát, že nakoupíte díl, který je určen pro jinou cigaretu.

3) BALENÍ MUSÍ BÝT KOMPLETNÍ

Kupujete-li elektronickou cigaretu poprvé, dobře si zkontrolujte, zda součástí balení jsou dobíjecí baterie, nabíječka, atomizér, patrony a český návod k použití. Při výběru si prohlídněte i popis produktu, nejen fotografii, která může být ilustrativní a zobrazovat jiné balení.

Na zboží vyžadujte dvouletou záruku.

Obr.: Elektronická cigareta EVOD

4) NÍZKÁ CENA NENÍ VŠE

Dejte si pozor na cenově mimořádně výhodné nabídky. Mnoho uživatelů je pak z nákupu zklamána, protože prodejce nedodržuje záruční dobu, výrobky jsou nízké kvality nebo se jedná o padělky z Číny. Nakupujte vždy u ověřených prodejců.

5) HODNOCENÍ PRODÁVACÍHO

Pokud nakupujete u neznámého prodejce, dobře si zjistěte, jak s ním jsou zákazníci spokojeni. Má zboží opravdu skladem za cenu, kterou inzeruje? Posílá zboží rychle, neúčtuje skryté poplatky? Hodnocení můžete zjistit například na Heureka.cz, případně na diskusních fórech a sociálních sítích. Dívejte se na certifikáty Heureka Ověřeno zákazníky a APEK.

Používáme ověření věku Adulto