Pár užitečných rad pro správný výběr elektronické cigarety

Jen málokdo by neznal elektronické cigarety, které se na trhu objevily před několika lety a od té doby jejich popularita nezastavitelně roste. V současné době stále více kuřáků přechází z klasických cigaret na jejich elektronickou podobu a poznávají výhody, které s sebou elektronické cigarety přináší. Možná i vy uvažujete nad tím, že byste si e-cigaretu pořídili, ale nevíte si rady s jejím výběrem. Od toho je tu náš dnešní článek, ve kterém se dozvíte, co jsou ty elektronické cigarety vlastně zač, čím se liší a jak si vybrat tu nejlepší.

Co jsou elektronické cigarety

Na začátek určitě nebude na škodu, když pár slov věnujeme samotné definici elektronické cigarety. Jedná se o elektronické zařízení, které dokáže plnohodnotně nahradit klasické cigarety, které určitě všichni moc dobře známe. Elektronické cigarety se skládají z několika částí:

  • žhavicí součásti
  • baterie
  • náplň

Fungují na principu vytváření páry, která je podobná kouři klasické cigarety, ale na rozdíl od něj nezapáchá a neobsahuje žádné škodliviny - a to je velká výhoda.

Podle čeho vybírat?

Elektronických cigaret existuje na současném trhu hned několik, liší se navzájem nejen značkou, ale i svou velikostí, designem nebo baterií. Proto je hned několik měřítek, podle kterých můžete svou elektronickou cigaretu vybírat a které vám pomohou najít tu nejlepší. Níže si jednotlivá kritéria pro výběr představíme, abyste si mohli udělat představu a věděli, čeho se při rozhodování držet.

·         Baterie

Důležitou součástí každé e--cigarety je baterie, která je tu od toho, aby vám cigareta vůbec fungovala. Její výběr je důležitý a rozhodovat byste se měli podle toho, jak silný jste kuřák. Je totiž logické, že člověk, který vykouří denně třeba jen 5 cigaret, nepotřebuje tak silnou baterii jako kuřák, který zvládne klidně 20 a více cigaret za den.

·         Žhavení

Dalším kritériem pro výběr je i způsob žhavení. Tady záleží na tom, jakým způsobem kouříte. Pokud nejdříve potáhnete do pusy a teprve pak do plic, vyberte si cigaretu s odporem cca 1 Ω a vyšším. Naopak pokud nejdříve potáhnete do plic, pak vám stačí žhavicí hlava s odporem pod 0,5 Ω.

·         Značka

Pokud vám záleží na značce e-cigarety a chcete pro sebe nějakou hodně známou, kvalitní a ověřenou, můžete se řídit recenzemi ostatních zákazníků nebo se poradit s kamarády, kteří již elektronickou cigaretu používají. Značek, které elektronické cigarety vyrábí, je celá řada, takže si mezi nimi určitě dokážete vybrat.

·         Náplň

Bezesporu důležitou volbou je i volba náplně, kterou ale můžeme rozdělit do několika menších podkategorií.

1.            Příchuť

Náplně se liší svou příchutí, vybírat můžete mezi ovocnými liquidy (oblíbené je třeba zelené jablko, vodní meloun, borůvka nebo jahoda) i klasickými příchutěmi, kam řadíme například mentol, vanilku nebo příchuť klasického tabáku.

2.            Nikotin

Náplně se hodně liší i v tom, kolik obsahují nikotinu, což je pro kuřáka určitě rozhodující. Tady záleží na tom, jak silný jste kuřák. Kdo kouří méně, tomu bude stačit náplň s obsahem 6mg nikotinu. Postupně se množství zvyšuje, existují náplně s obsahem 8mg, 12 mg, 18 mg a pro silné kuřáky pak maximum 24 mg.

3.            Báze

V neposlední řadě se náplně liší i skladbou báze. Ta se skládá propylenglykolu (PG) a rostlinného glycerinu (VG). Zatímco propylenglykol zvýrazňuje chuť liquidu, rostlinný glycerin udává hustotu dýmu.

·         Design

U elektronické cigarety hraje důležitou roli i její design. Přeci jen mnoho kuřáků své e-cigarety považuje za módní doplněk, který hrdě ukazují. Proto myslete i na vzhled vámi vybrané elektronické cigarety, který můžete vybrat podle toho, co se vám líbí nebo třeba jakou máte oblíbenou barvu. To už záleží čistě na vás, určitě ale je z čeho vybírat, takže si na své přijde i ten nejnáročnější z vás.

 

Používáme ověření věku Adulto