Odvykání kouření

Uvažujete o tom, že přestanete kouřit a hledáte zajímavé informace o odvykání kouření? Pokud ano, tak Vám náš článek o odvykání kouření poskytne určitě potřebné informace o odvykání kouření.

Proces odvykání koření se u každého kuřáka liší. Diametrální rozdíl samozřejmě bude mezi člověkem, který kouří dvě cigarety denně, a silným kuřákem, který vykouří několik krabiček denně. 
Důležité je si uvědomit proč vlastně kouřím a zda jsem ochoten se dát na cestu odvykání kouření, která v mnoha případech není nijak jednoduchá a můžeme se na ní setkat s mnohými úskalími, která nám budou jednotlivé kroky v odvykání kouřené znepříjemňovat...

PROČ VLASTNĚ KOUŘÍM?

Položili jste si někdy tuto jednoduchou otázku: "Proč vlastně kouřím?". Pokud ne, tak byste určitě měli, protože jen tak zjistíte důvody, které Vás vedou k tomu, abyste kouřili cigarety, dýmky a další kuřivo. 
Pokud se chcete zbavit tohoto zlozvyku a vydat se na strmou cestu odvykání kouření, musíte si uvědomit, co Vám kouření přináší a co Vás ke kouření vede. Jen tak se bude moci rozhodnout, zda jste vůbec schopni začít s odvykáním kouření a případně jakou cestu zvolíte.

PROČ CHCI PŘESTAT KOUŘIT?

Jak už to tak bývá pravidlem u různých změn životního stylu, je nutné si stanovit cíl a upřesnit si důvody, které nás k odvykání kouření vedou a které nás budou motivovat na této trnité cestě. Je dokázáno, že většina návyků a zlozvyků se u člověka zautomatizuje zhruba po měsíci pravidelného opakování. Zbavení se však návyků a zlozvyků může trvat mnohem déle, a proto je velice důležité mít silnou vůli a vytrvalost při odvykání kouření.
Největší motivací by měl být vlastní život. Mnoho silných kuřáků dokázalo ze dne na den přestat kouřit, když jim jejich lékař sdělil informaci, že mají pozitivní nález na plicích. Některým to prodloužilo život, jiným takové štěstí neměli. Zplodiny, které vdechujete při kouření cigareta a doutníků, zanechávání na plicích nesmývatelné stopy.

UŽ VÍME PROČ?

Podařilo se Vám odpovědět na dvě předchozí otázky a myslíte si, že jsem pevně odhodlání vydat se na temnou cestu odvykání kouření, kde je kdesi vzadu vidět malé světélko naděje s příslibem zbavení se tohoto zlozvyku? Výborně! Možná se Vám předchozí věta zdá příliš strašidelná až odpuzující, ale v některých případech se opravdu nejedná o procházku růžovým sadem a silný kuřák se musí vypořádat s mnoha nepříjemnostmi, které na něj čekají v průběhu náročné cesty odvykání kouřeni.

JAK MÁM PŘESTAT KOUŘIT?

Závislost na kouření můžeme rozdělit na dvě části:

  • Fyzická závislost na nikotinu
  • Psychická závislost na pocitu

Ideálním postupem je pomalé snižování počtu cigaret. Toto však není nijak jednoduchá záležitost a jen málo kdo má tak silnou vůli, aby si přesně hlídal kolik cigaret již vykouřil a zda se mu daří snižovat jejich počet.

ELEKTRONICKÁ CIGARETA

Výhody elektronické cigarety jsou v tom, že při jejich kouření nevdechujete velice škodlivé látky jako je například dehet, elektronické cigarety neobtěžují Vaše okolí a při jejich používání Vás neokrádají o pocity z kouření.

Pokud uvažuje o vyzkoušení elektronické cigarety, níže jsme pro Vás vybrali zajímavé produkty, které by Vám mohly vyhovovat:

NABÍDKA - ELEKTRONICKÉ CIGARETY

Obr.: Ukázka elektronické cigarety Eleaf ASTER Total

Používáme ověření věku Adulto