Co je opravdu důležité vědět o funkci a vlastnostech elektronické cigarety?

Svým klientům denně doporučuje různé modely elektronických cigaret na základě benefitů, které přinášejí svým užíváním. Mnohem méně ale přichází řeč na to, jaké jsou vůbec důležité aspekty vlastností cigarety, které ovlivňují jejich funkce. 

Elektronické cigarety jsou totiž i přes svůj víceméně jednoduchý mechanismus opravdu výbornými spotřebiči, které mají řadu specifikací. V rámci dnešního článku si tak představíme nejzákladnější otázky, které se kolem jejich funkcí kladou.

Jak se elektronické cigarety dobíjejí?

Základem každé elektronické cigarety je baterie. Tato baterie mimo jiné funguje především k aktivaci topného tělíska, díky čemuž se odpařuje konkrétní emulze. Mimo toho ale baterie může řídit další různé procesy, jako může být u některých modulů dokonce i jednoduchý LED displej. Často se ale lidé ptají na to, jak se dobíjí. Elektronické cigarety můžete dobíjet přes klasické trafo používané u telefonů nebo i přes powerbanky. Rozhraním, které totiž elektronické cigarety používají, je klasický konektor mikro USB, nebo dokonce u modernějších variant i oblé USB-C.

Musím kupovat celou cigaretu, když se zničí baterie?

Stejně tak jako v telefonech, noteboocích, náramcích a dalších zařízeních, se i v tomhle případě snižuje neustálým nabíjením a vybíjením kapacita baterie. Ta se může časem dostat na dost nízkou hodnotu a je potřeba její výměna. Výměna baterie není ale možná u úplně každého druhu elektronické cigarety. Každopádně to, jestli tuto možnost obsahuje najdete vždy v jejím popisu.

Musím se vzdát chuti cigarety při přechodu na elektronku?

Spousta lidí si myslí, že se při přechodu na elektronickou cigaretu musí zbavit klasické chuti tabáku. To ale není pravda. Je sice poměrně úzký okruh značek, které takové emulze vyrábějí, ale na trhu najdete emulze, které opravdu kvalitně simulují vůni a chuť různých druhů tabáku. 



Používáme ověření věku Adulto