Jak probíhá míchání e-liquidů

Mezi e-kuřáky se stále častěji mluví o míchání e-liquidů. Co to je, jak to probíhá a čeho se vyvarovat si povíme v dnešním článku.

Na úvod bychom si měli představit, co to vůbec míchání e-liquidů je. Jedná se o proces mícháme příchutí s cílem nalézt správný poměr rozdělení VG/PG a síly nikotinu. Pro začátečníky je ideální začít s takzvanými hotovými bázemi - základy, které v sobě mají určitý poměr nikotinu. Báze je tekutina bez chuti, která se používá pro inhalaci v e-cigatách. Následně se do tohoto základu přidávají ochucovadla dle kuřákovi chuti.

A JAKÉ BÁZE SE TEDY VYUŽÍVAJÍ NEJČASTĚJI?

VG báze - ocení ti, kteří dávají přednost jemnější, lehce nasládlé chuti a milují vysokou dýmivost. Báze obvykle obsahuje 80% VG a z 20% vodu.

PG báze - nejvíce se podobá skutečnému kouření, navozuje ten správný pocit v krku, příjemná chuť s velkým hitem. Obvykle obsahuje 90% PG a 10% vody – přes její trošku menší kouřivost skvěle vynikne chuť vámi umíchaného liquidu a dává velký hit.

Kombinace VG a PG báze - má dobrou kořouvost, hit, vše v ideálním poměru - 50% PG, 40% VG a 10% vody.

BÁZÍ TO NEKONČÍ, NA ŘADĚ JE PŘÍSLUŠENSTVÍ

Před namícháním báze s příchutí je třeba ještě zvolit správné příslušenství. Základem je plastová pipeta pro získání daného množství báze. Ta slouží k přenášení tekutiny z jedné lahvičky do druhé. Neméně potřebnou je i prázdná čistá plastová lahvička. Ideálně ve velikosti 5 či 10 ml. Míchání dále doporučujeme provádět nad dřezem, případně mísou a používat rukavice, aby nedošlo k poškození nábytku či pokožky.

NA ZÁVĚR TO NEJDŮLEŽITĚJŠÍ - PŘÍCHUŤ

Příchutí je opravdu celá řada. Nebudeme vám radit jakou zvolit, záleží na vaší chuti a pravidelném experimentování.

A jak postupovat v míchání e-liquidu. Vezměte prázdnotu láhvičku, do které přeneste základní bázi a následně dokapávejte pomocí kapátka příchuť. Na 1 ml e-liquidu náleží 1 kapka příchutě. Pamatujte, vždy můžete e-liquid dochutit, pokud to však s příchutí přeženete, můžete se s e-liquidem rozloučit. Po vyzkoušení můžete začít kombinovat několik příchutí do jednoho e-liquidu. Vytvoříte si tak nespočet nových příchutí.

Po namíchání se doporučuje nechat e-liquid zrát nejméně po dobu tří dnů, v ideálním případě týden. Po odležení se totiž chuť více prohloubí. Při skladování dodržujte stejná pravidla jako u klasických e-liquidů.

Obr.: Liquid Dekang Desert Ship

Používáme ověření věku Adulto