Nejrozšířenější systémy elektronických cigaret

Při koupi elektronických cigaret se můžete setkat s různými typy plnění. V následujícím článku představíme jednotlivé možnosti.

1) TANKOVÝ SYSTÉM

Elektronická cigareta je v tankovém systému většinou složena z baterie, atomizéru a vyměnitelného rezervoáru náplně (takzvaného tanku), dle kterého je odvozen samotný název. Výhodou systému je, že při doplňování nejsou třeba žádné vatičky, celý systém je tak hygieničtější a na obsluhu uživatelsky přívětivější. Proti vytékání je v tanku systém účinných kapilár, které e-liquidu zabraňují vytékání.

Obr.: Grip Vaporesso Revenger

2) CLEAROMIZÉROVÝ SYSTÉM

Obdobou tankového systému je clearatomizér. Liší se především tím, že atomizér a tank je pevně spojen a tvoří jeden celek. Clearomizérový systém se plní z vrchu odšroubováním náustku. Modernější verze umožňují pouze výměnu atomizéru uvnitř.

Obr.: Clearomizer Kangertech EVOD BCC

3) CARTOMIZÉROVÝ SYSTÉM

Elektronická cigareta je složena z cartomizéru (pevné spojení cartrige a atomizéru) a baterie.

U každé náplně nalezneme i jednorázový atomizér, který po spotřebování náplně můžete vyhodit. Systém je jednoduchý na údržbu, nemusíte zde provádět čistění či se starat o výkonnost atomizéru.

4) CARTRIDGE SYSTÉM

Elektonická cigareta je složeno z baterie, atomizéru a vyměnitelné náplně takzvané cartridge. E-cigareta se smontuje velice jednoduše, samostatní díl atomizéru se nasune na cartridge s e-liquidem.   Cartridge systém je podobný klasickému tanku, liší se především tím, že obsahuje vatu, do které se e-liquid vsakuje. Nevýhodou systému je, že cartridge mají omezenou životnost.

5) SYSTÉM JEDNORÁZOVÉ ELEKTRONICKÉ CIGARETY

Patří k nejjednodušším systémům na trhu, elektronickou cigaretu pouze vyjmete z krabičky a můžete si vychutnávat kouření. Jednorázová e-cigareta vydrží v průměru asi 400 potáhnutí. Jak již z názvu vypovídá, nemůžete ji jakkoliv nabíjet či doplňovat náplň.

Používáme ověření věku Adulto