Víte, jaké jsou pozitivní dopady elektronické cigarety na zdraví

Někteří berou elektronické cigarety jako obyčejnou kratochvíli, jiní zase například jako módní doplněk. Pro spoustu lidí se ale elektronické cigarety celkově staly jednou z možností, jak zlepšit svoje zdraví a svůj život, přičemž se mohou vyhnout celé řadě nepříjemných komplikací.

Vzhledem k tomu, že je zdravotní dopad elektronické cigarety oproti tabákovým výrobkům opravdu naprosto minimální, jsme se rozhodli některé řádky obětovat také přímo tomuto, velice podstatnému tématu.

Zastavte likvidování plic a ústní dutiny

Vše je dáno naprosto jednoduše. Klasická cigareta při spalování tabáku produkuje několik desítek zcela odlišných látek. Všechny jsou oborně nazývány jako vedlejší produkty spalování a mimo jiné mají velice negativní dopady na lidské zdraví.

Extrémem mezi těmito látkami je například dehet, který stojí také za samotným nepříjemným zápachem, který klasické cigarety produkují. Dehet je totiž velice těžká látka, která se jen obtížně pouští porézních materiálů, jimiž je například i vnitřek ústní dutiny a plic. Jeho hromadění tak pustí zdravotní problémy. Elektronické cigarety přitom dehet neprodukují, protože jen vypařují vodní emulzi.

Limitujte svůj návyk, aniž byste šokovali tělo

Po elektronické cigaretě nejedna osoba sáhla dokonce proto, aby se naopak dokázala zbavit svojí závislosti. V náplních do elektronické cigarety lze používat jemně odstupňované množství nikotinu, které stojí za závislostí. Díky tomu můžete pomalu regulovat jeho množství, čímž se začnete zbavovat závislosti. Při správném postupu je regulace nepatrná a vy se tak vyhnete prudkému šoku, který doprovází jeho odmítnutí, nebo nahrazení žvýkačkami či náplastmi. Z kouření se tak může stát opravdu vaše vášeň, která vás nebude ovládat.



Používáme ověření věku Adulto