Elektronické cigarety: Co vědět, před jejich koupením?

Elektronické cigarety představují obecně trend v oblasti kouření a jejich popularita stále stoupá. To však není důvod proto si je také pořídit. V tomto článku jsme si pro vás dovolili připravit základní informace o elektronických cigaretách, co to vlastně je, jak se používají, jak fungují, jak vybrat náplň a mnoho dalšího.

Základní informace o elektronických cigaretách

Elektronické cigarety, též známy pod názvem e-cigarety jsou elektronické zařízení, které je v této podobně známe od roku 2006 a staly se plnohodnotnou alternativou klasickým nikotinovým cigaretám. Elektronické cigarety jsou tvořeny čtyřmi základními částmi, bez kterých by elektronické kouření jednoduše nefungovalo. Na mysli máme baterii, žhavící část, náplň a samozřejmě i nabíječku.

Typy baterií

Tak jako všechno, i baterie elektronických cigaret mají několik typů. Bylo by to moc jednoduché, kdyby byla jenom jedna. Samozřejmě můžeme počítat s různými značkami a výrobci, my se však zaměříme na výkon baterií, který je pro kuřáky elektronických cigaret klíčový. Jednoduše řečeno, na baterii záleží, jak dlouho si budete moci kouření užívat.

Na trhu se setkáme s bateriemi přibliže od 600 mAh až po x tisícové kapacity. Pokud jste pouze příležitostným kuřákem, jistě si vystačíte i se slabšími výkony, pokud jste však zvyklí vykouřit klidně i krabičku klasických cigaret, rozhodně volte kapacitu baterie minimálně 2 tisíce, klidně i 3 tisíce mAh.

Při výběru náplně nechte působit fantasii

To, zda si na elektronické cigarety zvyknete a zda se vám podaří díky nim zcela vytěsnit klasické cigarety, nejvíce ovlivní správný výběr náplní. Máte obrovské štěstí, protože na současném trhu je opravdu z čeho vybírat. Milujete určitý druh ovoce? Proč nevyzkoušet ovocné náplně do elektronických cigaret. Pochutnáte si vždy na kávových příchutích. I náplně s kávovou příchutě zcela běžně pořídíte. Jste zastánci klasického tabáku? Není problém vybírat z čistě tabákových příchutí. Rádi experimentujeme i pro vás se najde zajímavá nabídka zcela originálních náplní.

To není zdaleka všechno. Patříte k náročnějším kuřákům a nabídka neuspokojuje zcela vaše potřeby? Pak je zcela nejjednodušším řešením si náplň sám namíchat. Vyberte si báze a příchutě a namíchejte si takovou náplň, kterou nikdo jiný mít nebude a nikde ji nepořídíte.

Kromě příchutě nesmíme zapomínat ani na obsah nikotinu. Každému kuřákovi vyhovuje něco jiného. A podle toho, jaké cigarety jste kouřili, budete jistě vybírat i obsah nikotinu v náplních. Silní kuřáci budou volit okolo 18mg, slabí se budou držet v nižších číslech.

Neopomínejte ani příslušenství

Důležité je při výběru i příslušenství. Usnadnit si tak můžete takřka všechno od doplňování cigarety, nabíjení, až po její nošení. V našem e-shopu naleznete i bohatě zaplněnou kategorii s potřebným příslušenstvím a náhradními díly.

Shrnutí

Na závěr si dovolíme podotknout, že kouření elektronických cigaret není zcela stejné jako klasické cigarety, nicméně tvoří plnohodnotnou náhradu klasických cigaret. Své oblíbence si elektronické cigarety získaly díky mnoha výhodám, kterými korespondují. Vyzdvihnout musíme zajisté finanční úsporu, kterou elektronické cigarety kuřákům přináší. Obecně je známo, že je klasické kouření dost finančně náročné, což se však o elektronických cigaretách říci nedá. Ačkoliv musíme zainventovat do koupě elektronické cigarety, tato investice se okamžitě vrátí. A i přes pořizování náplní nebo bází a příchutě nás celkově e-kouření vyjde levněji. Další výhodou je menší riziko vdechování škodlivých látek a jistě i vaše okolí ocení to, že z elektronických cigaret nevychází onen zapáchající kouř.

Používáme ověření věku Adulto